Mange millioner til kulturen

De midt- og vestjyske kommuner spytter masser af millioner i "Kulturby Aarhus". Ikke alle mener dog, at det er pengene værd.

19SonyKultur.jpg

Kulturhovedstaden 2017 bliver enten Århus eller Sønderborg. Begge steder vil man gå langt for at få titlen som kulturhovedstad, og i Region Midtjylland er alle kommunerne blevet trukket ind i projektet. Alle kommuner har også sagt ja til være med, og det er ikke gratis. Dyrest er det for de største kommuner:

Holstebro: 3,7 mio. kr. Herning: 5,6 mio. kr. Silkeborg: 5,7 mio. kr.Viborg: 6,1 mio. kr.Ringkøbing-Skjern: 935.000 kr.Skives: 770.000 kr.Lemvig: 349.000 kr.Struer: 360.000 kr.Ikast-Brande: 645.000 kr.

I alt giver de midt- og vestjyske kommuner 24 milloner kroner til kultur-projektet. Til gengæld kan de regne med omtale i forbindelse med kultur-projektet, hvor nogle af aktiviteterne bliver rykket ud i deltager-kommunerne.

Mærkelig prioritering

I Viborg Kommune, der skal betale over seks millioner for at være med, undrer det f.eks. formanden for FOA, at der er råd til den slags kulturbegivenheder, når der samtidig spares andre steder.

- Den prioritering Viborg Kommune foretager i deres budgetter undrer mig meget. Jeg mener det var bedre at bruge pengene på velfærd overfor de syge, de handicappede og andre borgere i Viborg Kommune, siger hun.

Borgmester i Viborg, Søren Pape Poulsen mener omvendt, at det er en god investering:

- Vi tror på at den vækst der kan skabes, ved at vi går med i "Aarhus 2017" kan gives os mere i vækst, end de penge vi skyder ind i det.

Først i 2012 bliver det afgjort hvilken by, der bliver kulturhovedstad i 2017.