Mange med oliefyr er ikke dækket af forsikringen

Det kan være en rigtig god ide at få sine installationer kigget igennem af en installatør, som er godt inde i paragrafferne.

Olierør
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

I går fortalte vi historien om bageren Palle Odgaard fra Sejerslev, der fik en olieforurening under sit hjem og bageri. Vestre Landsret afgjorde, at det formentlig var en læk på Palle Odgaards egne olierør, der var skyld i olieudslippet. Derfor er han nu efterladt med en millionregning, der kommer til at få store konsekvenser for ham.

- Det kommer til at koste mig hus og hjem, det her. Og det gør det, forklarede en synligt berørt Palle Odgaard i går til TV MIDTVEST.

I dag advarer flere fagfolk om, at andre let kan havne i samme situation, og opfordrer folk til at få tjekket, om deres oliefyr er dækket af forsikringen.

En af de ting, man skal være særligt opmærksom på, hvis olie-uheldet skulle opstå, er at rørene skal være godkendte plastbelagte kobberrør. Ellers er man ikke dækket af den lovpligtige forsikring, .

Mange har ulovlige oliefyr

Miljøstyrelsen anslog i 2015 at et sted mellem 12.000 og 13.000 danske hjem har installeret deciderede ulovlige oliefyr. Ifølge Olieindustriens brancheorganisation er der især to ting, man bør få tjekket:

1) Alderen på olietanken

2) At rørene er plastbelagte

Det kan være en rigtig god ide at få sine installationer kigget igennem af en installatør, som er godt inde i paragrafferne.

Lemvig Kommune er den kommune i Midt- og vestjylland, der har den største andel af oliefyr i forhold til befolkningstallet.

Oliebranchens organisation oplyser, at omkring 10 procent af de skader med oliefyr, der bliver anmeldt om året, ikke lever op til betingelserne for at være dækket af forsikringen.