Mange handicappede vinder klagesager

Dansk Handicap Forbund mener, at kommunerne bruger ankesystemet til at afprøve, hvor meget de kan spare på de handicappede.

Dansk Handicap Forbund oplever i øjeblikket et boom i antallet af sager om handicappede, der vinder deres klagesager mod kommunerne.

Det drejer sig blandt andet om sager, hvor de handicappede får beskåret den hjælp, de får af kommunen - ligesom det skete for den spastisk lammede Lars Thue Hansen, der i Ankestyrelsen netop har fået medhold i en klage over Herning Kommune.

- Vi har fornemmelsen af, at kommunerne bruger ankesystemet til at afprøve, hvor langt de kan gå i deres besparelser over for de handicappede og ældre, siger Egon Hjelm, der er bisidder i Dansk Handicap Forbund Midtvest.

- Ingen prestige i handicappede

Han mener, at kommunerne sparer på området, fordi der "ikke er prestige for kommunerne" i at føre en politik, der er til fordel for de handicappede.

Sidste år var der 12 klagesager i de fem kommuner, som Dansk Handicap Forbund Midtvest dækker - i år har der indtil nu været 32. Egon Hjelm oplyser, at forbundet har vundet 90 procent af sagerne.

Bunken af klagesager er nu så stor, at Dansk Handicap Forbund Midtvest har åbnet et kontor i Herning for at hjælpe borgere, der er kommet i klemme.

 

02:50 Luk video