Mange glemmer advarselstrekanten

Tusindvis af bilejere i Region Midtjylland har ikke udstyret deres bil med en advarselstrekant. Det kan koste dem en bøde.

Hvis man er så uheldig at være involveret i et færdselsuheld, eller hvis bilen bare går i stå på vejen, skal der sættes en advarselstrekant op. Men tusindvis af danskere i Region Midtjylland kører rundt helt uden en advarselstrekant, viser en undersøgelse, som Marketminds har foretaget for Falck.

Lovpligtigt udstyr

Undersøgelsen afslører, at 11 procent af de danske bilejere i Region Midtjylland ikke har en advarselstrekant i deres bil. På landsplan er tallet 8 procent, hvilket svarer til omkring 180.000 biler, der mangler det lovpligtige udstyr.

- Man har oplevet, at biler, der holder på vejen eller i vejkanten, er blevet påkørt. Derfor skal man for sikkerhedens skyld sætte en advarselstrekant op. Det giver de øvrige bilister en langt større chance for at reagere i tide, fortæller paramediciner i Falck Torsten Fugmann Kristensen.

Bøde på 1000 kroner

Hvis man ikke sætter en advarselstrekant op i forbindelse med uheld, motorproblemer eller andre tilfælde, hvor man bliver tvunget til at standse, koster det en bøde på 1.000 kr.