Mange flere får læreplads i Region Midtjylland

Region Midtjylland er den region, der har størst fremgang i fremskaffelsen af nye lærepladser.

Det går fremad med at skaffe lærepladser til landets unge på erhvervsskolerne, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.
    
På landsplan har 3.975 erhvervsskoleelever på uddannelser i bygge- og anlægsbranchen fået en praktikplads i år, viser Undervisningsministeriets seneste tal fra juli måned.
    
Det er en stigning på cirka seks procent sammenlignet med sidste år. Ifølge Jesper Juul Sørensen, uddannelseschef i Dansk Byggeri, hænger stigningen sammen med, at byggevirksomhederne får flere ordrer.
    
"Der er en historisk tradition for, at branchen tager lærlinge ind, når det går godt. Det kan vi se helt tilbage fra 1960’erne, og det er også det, vi oplever i dag. De mange kampagner, der har kørt, betyder selvfølgelig også noget, men generelt er det fremgangen i branchen, der giver flere lærepladser", siger han til Licitationen - Byggeriets Dagblad.
    
Den samlede stigning i antallet af lærepladser dækker over relativt store regionale udsving, og her skiller Region Midtjylland sig positivt ud pland regionerne.
    
Region Midtjylland ligger i top med en fremgang på hele 18 procent, mens Region Syddanmark med et fald på tre procent er den eneste region, der har oplevet en tilbagegang i antal lærepladser sammenlignet med sidste år.
    
Region Hovedstaden går frem med otte procent, Region Sjælland med knap seks procent og Region Nordjylland med lidt mere end én procent.