For mange dyretransporter vælter: Her forsøger de at finde en løsning

Væltede dyretransporter har på det seneste skabt overskrifter. Nu samles alle for at drøfte, hvordan ulykkerne kan undgås.

Væltede grisetransporter har været et varmt emne den seneste tid. Men det skal ændres, mener flere parter.

Derfor samlede et servicecenter for lastbiler i Herning for første gang nogensinde i dag både politi, vognmænd, chauffører, Fødevarestyrelsen og andre aktører inden for branchen, så de sammen kunne finde ud af, hvad man kan gøre ved problemet.

- Vi oplever frustrerede vognmænd, så vi kunne godt tænke os at lave en debat omkring det, så parterne får forståelse for hinandens problematikker, fortæller initiativtageren Flemming Jensen, der er salgskonsulent ved MAN Truck og Bus om arrangementet, der fandt sted ved Diesel Dok i Herning.

I løbet af de sidste fire måneder er ni grisetransporter endt på siden.
I løbet af de sidste fire måneder er ni grisetransporter endt på siden.
Foto: Arkiv

Problemer i trafikken

Ulykker med væltede dyretransporter skaber voldsomme scenarier på vejene, og de seneste måneder har der været en del af dem.

- Det er lidt i perioder, at der har været uheld, og her i vinters har de på fire måneder været ni uheld, som jeg kender til. Og det er ret mange uheld i en kort periode, forklarer politiassistent ved Det Nationale Færdselscenter hos Rigspolitiet, Niels Arberg.

Det er oftest chaufførerne, der er skyld i ulykkerne, forklarer han.

- I to ud af ni tilfælde er det materiel skade, der er skyld i ulykken, og i de andre er det chaufførens enten uopmærksomhed eller venlighed ved at køre ud i grøften for at give plads til andre, der er årsagen.

Det er lastbiler som disse, der for ofte ender på siden.
Det er lastbiler som disse, der for ofte ender på siden.
Foto: Lasse Uttrup, TV MIDTVEST

Frustreret chauffør

Torben Brogaard er chauffør og kører til daglig med grise. Han har aldrig selv væltet med dyrene, men han er ikke i tvivl om, hvorfor det sker.

- Der er chauffører, der bliver presset fra deres vogns bagside af, og så kører man måske mere, end godt er, og derfor går det galt, siger han og tilføjer:

- Hvis man kører efter forholdene, så mener jeg ikke, at man vælter, for den her jo fire hjul til at køre på jo.

I alt 122 personer deltog i dagens debat.

Se hele indslaget her.