Mange børn MFR-vaccineret i Vestjylland

Et tæt samarbejde mellem lægeklinikker og forældre har fået mange børn i Ringkøbing-Skjern vaccineret mod mæslinger.

kanyle_0.jpg

Mæslinger har floreret rundt i flere europæiske lande de seneste måneder. Også i Danmark var der frygt for et mæslingeudbrud i løbet af februar. Men i Ringkøbing-Skjern er der ikke grund til større bekymring. Tal fra Statens Serum Institut viser nemlig, at børnene fra Ringkøbing-Skjern er vaccineret bedre end landsgennemsnittet.

Det skriver Ringkøbing-Skjern Dagblad.

Et par procentpoint højere end landsgennemsnit

MDR-vaccinen gives over to omgange, når barnet er 15 måneder gammel, og når barnet fylder fire år. I gennemsnit er 90 procent af børnene i en årgang blevet vaccineret i Ringkøbing-Skjern Kommune, det er et par procentpoint højere end resten af landsgennemsnittet.

- De lokale lægehuse er gode til at samle op på børnevaccinationsprogrammet. Vi får en liste over de børn, der ikke er blevet vaccineret, og så kontakter vi forældrene på en ansvarlig måde. Det gør, at vi næsten når op på en 100 procents vaccinationsdækning, siger praktiserende læge Lars Foged fra Skjern til Ringkøbing-Skjern Dagblad.

- Det er meget sjældent, at forældre frivilligt har valgt vaccinationen til deres børn fra. Og hvis det sker, så er vestjyder som regel modtagelige for sund fornuft, slutter Lars Foged af.