Manfreds livsværk brændte ned: Nu bygger vi det igen

Manfred Müller så sit livsværk gå op i flammer. Nu har han besluttet at genopbygge bolsjemuseet.

Det nedbrændte bolsjemuseum Frøken Fines Bonbonmuseum genopstår nu. Ejeren, Manfred Müller, har mødt stor opbakning fra lokalområdet og venner af museet.      

- Vi er i gang nu. Vi har byggetilladelse, og med det erstatningsbeløb vi får fra forsikringen, der vil vi nu genopbygge, siger Manfred Müller.  

 Den 6. december brændte gården der husede bolsjemuseet ned. Udover Bolsjemuseet var der også i den firlængede gård et værksted for stearinarbejde og et for snittearbejde i træ. 

- Vi kan ikke finde penge til at genopbygge alt. Vi arbejder på bolsjemuseet, og så bliver det ved det. VI bygger en firlænget gård igen, men vi kan ikke overskue at samle alting igen, siger Manfred Müller. 
 

 Der var ikke meget, der kunne reddes efter branden på bolsjemuseet i Thy. Manfred Müller har fået en sum penge fra forsikringsselskabet, som han roser for at være forstående og hjælpsomme. 
 Der var ikke meget, der kunne reddes efter branden på bolsjemuseet i Thy. Manfred Müller har fået en sum penge fra forsikringsselskabet, som han roser for at være forstående og hjælpsomme. 

I branden mistede museet stort set alt, der var i bygningen. Tiden efter branden har været hård for Manfred Müller og familien, men stor opbakning og et godt samarbejde med forsikringsselskabet har gradvist hævet humøret. 

- Nu går det jo lidt opad nu, siger han 

- Opbakningen, vi har oplevet fra omegnen, hjælper. Vi fik mange mails og besøg fra gæster, som sagde, hvad sker der nu? Og så hjælper det jo at gøre noget. Når man handler, så kommer humøret lige så stille igen, siger Manfred Müller, der så sit livs værk gå op i flammer.  

Bolsjemuseet i Svankjær tabte onsdag aften kampen til flammerne - dermed er et lilvsværk brændt op.

På mandag begynder støbearbejdet til det nye fundament. Holder planen, er der officiel indvielse den 1. juli. Sideløbende med byggeriet arbejde Manfred Müller på at få genetablere sin samling. 

- Nogle af de ting, der brændte, var unika. Dem kan vi ikke genoprette, men vi er i gang med at skaffe nye ting. Det arbejder vi på, siger Manfred Müller.