Mandags-brandene opklaret: Fuld tilståelse fra 37-årig

Politiet er meget tilfredse med at få opklaret sagen, der har skabt utryghed i Vildbjerg.

De påsatte brande ramte blandt andet Blücher Metal i Vildbjerg.
De påsatte brande ramte blandt andet Blücher Metal i Vildbjerg.
Foto: Arkiv

Lokalpolitiet i Herning betragter nu sagen om de mange mindre brande, der de seneste uger har plaget specielt Vildbjerg, som opklaret.

Den 37-årige mand, der blev anholdt natten til mandag, har erkendt at stå bag alle 12 brande, oplyser politikommissær Henning Præstegaard til tvmidtvest.dk.

Den 37-årige erkendte i første omgang kun at stå bag fire brandstiftelser, men efterhånden som afhøringen skred frem, valgte han at lægge kortene på bordet og erkende sig skyldig i dem alle.

Flere af brandene fandt sted natten mandag, og da den 37-årige også blev anholdt efter at have sat ild til to halmballer natten til mandag, tegnede der sig hurtigt et mønster, som var medvirkende til at få manden til at tilstå.

Det er stadig usikkert, hvorfor det lige netop var om mandagen, han valgte at slå til - men under alle omstændigheder er politiet glade for at få sagen afsluttet. 

Den 37-årige gik mest efter paller og containere. Brandene var ikke skyld i større skader, men var alligevel med til at skabe utryghed.

- Det er forholdsvis små værdier, der er gået tabt. Men utrygheden har været der, for ingen vidste, om det ville gå ud over en bygning næste gang. Derfor er vi også meget tilfredse med at få sagen lukket, siger Henning Præstegaard.

Der er tilsyneladende ikke noget klart motiv til de mange brandstiftelser, men det kan en kommende mentalundersøgelse måske være med til at give et svar på.

Den 37-årige blev løsladt efter endt afhøring, men er stadig sigtet i sagen og kan senere se frem til en tur i retten.