Mand varetægtsfængslet efter særlig grov vold i Viborg

En 38-årig mand fra Greve er varetægtsfængslet efter særlig grov vold i Viborg, hvor han blandt andet brændte sit offer i skridtet med en lighter.

Grov Vold i Viborg Kløvervænget
Foto: Torben Mondrup, TV MIDTVEST

Søndag blev en 38-årig mand fra Greve fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Viborg efter et groft overfald på en 50-årig mand og en 40-årig kvinde.

Han var sigtet for at overtrædelse af § 237, forsøg på manddrab, samt § 245, vold af særlig grov karakter. 

Overfaldene foregik i en lejlighed på Klostervænget i Viborg. Ifølge anklageren tog den 38-årige gerningsmand fat i kvinden og slog hendes hoved ind i en væg. Herefter sparkede han hende og rev hendes ene tommelfingernegl af. Kvinden, der også kommer fra Greve, fik flere indre blødninger og blev indlagt på sygehuset i Viborg. Hun var uden for livsfare.

Noget værre gik det den 50-årige mand, der bor i lejligheden. Han forsøgte at stoppe gerningsmanden ved at råbe stop, men også han blev slået med flere knytnæveslag på kroppen og i hovedet. Desuden brændte gerningsmanden hans kønshår af med en lighter. Han mistede synet på venstre øje, fik kraniebrud, 3. gradsforbrændinger i skridtet og var i livsfare, da ambulancen ankom.

Gerningsmanden erkendte delvis vold mod kvinden, dvs. at have slået hendes hoved ind i en væg samt sparket hende i numsen. Han erkender desuden at have slået manden med knytnæveslag på kroppen, ikke i hovedet, og erkender at have brændt kønshår af.

Den 38-årige gerningsmand kom en halv time for sent til grundlovsforhøret, fordi han havde abstinenser, og politiet måtte derfor eskortere ham forbi apoteket. Han havde en tolk med til forhøret, fordi han er af polsk oprindelse, men bor i Greve.

Af hensyn til efterforskningen blev dørene lukket ved grundlovsforhøret, fordi nærtstående vidner endnu ikke er afhørt. Manden er nu varetægtsfængslet i fire uger dog ikke for drabsforsøg, men for vold af særlig grov karakter.