Mand omkommet i alvorlig arbejdsulykke

En mand er død i en alvorlig arbejdsulykke på virksomheden VM Tarm, der producerer tankvogne til lastbiler.

VM Tarm arbejdsulykke
Foto: Ditte Georg Poulsen, TV MIDTVEST

En 56-årig mandlig medarbejder hos tankvognsproducenten VM Tarm i Tarm er kort efter klokken syv fredag morgen omkommet i en arbejdsulykke. 

I forbindelse med rengøring af en tankvogn var manden sammen med en 26-årig kollega inde i tankvognen. Her blev de to mænd udsat for en form for giftdampe - formentlig fra argonrester. De fandt hurtigt ud af, at noget var galt, men kun den 26-årige mand nåede ud i tide, efter han forinden var besvimet kortvarigt. Den 56-årige mand omkom inde i tanken. 

Begge mænd er fra Ringkøbing-Skjern området. Den 26-årige slap uskadt fra ulykken. 

Direktøren for VM Tarm, Holger Ross Lauritsen, er dybt berørt af ulykken, og han har valgt at sende alle medarbejdere hjem fra fabrikken. Virksomhedens sikkerhedsudvalg er nu samlet for at drøfte ulykken. Ifølge direktøren påkræver de, at medarbejderne bruger udluftning under arbejdet i tankene, men det er ikke sket i dette tilfælde. 

Arbejdstilsynet har undersøgt ulykken, men har kun en kort kommentar til ulykken: 

- Arbejdstilsynet har gennemført tilsyn på ulykkesstedet og har afgivet et strakspåbud til virksomheden. Sagen vil nu overgå til juridisk vurdering med henblik på at få afklaret om virksomheden skal have en bøde, udtaler tilsynschef i Arbejdstilsynet Jacob Buch. 

Strakspåbuddet betyder, at virksomheden gerne må genoptage arbejdet, men at den med det samme skal udpensle retningslinjerne overfor medarbejderne og finde en løsning på, hvordan det ikke sker igen. 

De pårørende er underrettet. 

Opdateret 13.44