Mand mistænkt for dyresex

Politiet leder efter en ung mand, der er mistænkt for dyresex.

Hest.jpg

En ung mand blev forrige søndag fundet nøgen i hestestalden på Thisted Ridecenter. Det var en medarbejder i rideklubben, der opdagede manden, da hun rutinemæssigt gik sin aftenrunde i stalden.

"Pludselig så jeg en nøgen mand, der var på vej ind til en af vores ponyer. Jeg råbte, hvad fanden i helvede, han havde gang i, og så stak han af," fortæller en rystet Jonna Overgaard til TV2.

Hun ved ikke, om manden nåede at udnytte nogle af hestene seksuelt, men hun fortæller, at ingen af hestene har lidt overlast. Jonna Overgaard kender ikke manden, men hun fortæller, at han tidligere på ugen sneg sig rundt på rideskolen.

"Han var meget mærkelig. Vi bad ham om at forsvinde, men senere fandt vi ham i sadelrummet, hvor han gemte sig. Jeg er sikker på, han var ude for at sondere terrænet", siger hun.

Flere sager i Thisted

Jonna Overgaard meldte straks episoden til politiet. Samme uge fik politiet anmeldelse om en anden, mystisk sag fra en fåreavler i udkanten Thisted. Siden august sidste år har fåreavleren flere gange oplevet at finde et af fårene bundet ved et skur. Politiet ved endnu ikke, om det er samme mand, der står bag.

Om alle omstændigheder kan manden ikke blive dømt for dyresex. Det er nemlig helt lovligt at dyrke sex med dyr i Danmark. Bliver manden pågrebet kan han højest blive sigtet for ulovlig indtrængen på ridecenteret, påpeger vicepolitikommissær Ib Grønkjær fra politiet i Thisted. Men brug for hjælp - det han, mener politikommissæren:

"Bizart er det da, og manden har brug for at komme i terapi."