Mand løsladt: Brand i flygtningecenter var ikke påsat

​En 21-årig flygtning er blevet løsladt, efter at tekniske beviser viser, at branden i det tidligere Hotel Impala startede i en eltavle.

Torsdag gik der ild i det tidligere Hotel Impala i Silkeborg. Bygningen fungerede som boliger til flygtninge, og samme aften blev en af beboerne anholdt, sigtet for brandstiftelse.

Nu har Dansk Brand- og Sikringsinstitet og politiets kriminaltekniske center afsluttet de tekniske undersøgelser efter branden.

Konklusionen på undersøgelser er, at ilden med overvejende sandsynlighed startede som varmeudvikling i en eltavle.

Den sigtede er derfor blev løsladt. Sigtelsen opretholdes rutinemæssigt, mens politiet afventer den sidste dokumentation i sagen.

Beboerne evakueret

Branden brød ud torsdag eftermiddag. Hotel Impala husede på det tidspunkt omkring 30 flygtninge, der har opholdstilladelse. De fleste af dem enlige mænd, mens der kun var få familier med børn.

- Alle beboerne er blevet evakueret, og der er ingen, der er kommet tilskade, sagde vagtchef Bjarne Askholm fra Midt- og Vestjyllands Politi til TV MIDTVEST i torsdag.

Beboerne blev genhuset i en sportshal. Det er Silkeborg Kommune og Røde Kors der har ansvaret for, hvad der videre skal ske med beboerne.