Mand fængslet for at true med at bombe Skive Kommune

En 40-årig mand fra Færøerne skal tre måneder i fængsel, efter at han i april truede med at bombe Skive Kommune og skyde flere ansatte ved borgerservice.

politi_skilt3.jpg

En 40-årig mand fra Færøerne er blevet idømt tre måneders ubetinget fængsel, efter at han i april truede med at bombe Skive Kommune og skyde flere ansatte ved borgerservice.

- Der sker det, at vi torsdag den 21. april får en henvendelse fra Skive Kommune klokken 14.30 om, at de har modtaget nogle trusler fra en borger, der er tilknyttet Skive Kommune, siger Anfinn Miklagard, der politiassistent ved Skive politi.

Politiet fik efter anmeldelsen identificeret manden via jobcentret. De anholdte ham senere samme dag, hvorefter han blev varetægtsfængslet dagen efter.

- Han havde ringet gentagne gange til jobcentret og fremsagt trusler. Truslerne gik på, at han ville komme og bombe jobcentret og skyde nogle på kommunen. Han sagde til flere af det ansatte i telefonen: ”skal jeg virkelig komme og bombe og skyde nogle for at få hjælp?”, fortæller Anfinn Miklagard.

Ifølge Anfinn Miklagard er der tale om en normalt fungerende, men frustreret mand. Efter et længere forløb med sagsbehandling i forbindelse med, at han flyttede fra en kommune til en anden, fik han nok, og er derfor gået til yderligheder.

- Han erkender, at han har gjort det, og så er han jo også villig til at tage konsekvensen. Hvis du spørger ham i dag, så tror jeg, han fortryder det, lyder det fra Anfinn Miklagard.

Selvom manden ikke havde i sinde at gøre alvor af sine trusler, så er det noget politiet slår hårdt ned på.

- Det er noget, vi tager meget seriøst uanset, hvor løse trusler der kommer. Det bliver bare taget seriøst, for det er ikke på nogen som helst måde ok at true. Det er bare ikke ok. Så ryger man altså i fængsel, understreger Anfinn Miklagard.