Satte andres liv i stor fare: Mand fængslet i tre år for brandstiftelse

En 30-årig mand satte for et halvt år siden ild til en etageejendom i Viborg, hvor beboerne blev evakueret. Nu har han blevet dømt.

Retten Viborg
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

En 30-årig mand fra Viborg har fået tre års fængsel for at starte en brand uden for en lejlighed på 3. sal på Dannebrogsgade i Viborg.

Inde i lejligheden befandt sig en kvinde, og det var derfor, dommen lød på tre år.

- Han voldte overhængende livsfare for andre folk, og gør man det, er det normalt at få tre års fængsel, siger anklagerfuldmægtig Frederik Sylves Rasmussen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Den nu dømte Christian Rysgaard Frederiksen satte ild til opgangen den 21. april omkring klokken 21.30. Beboerne blev evakueret og måtte tilbringe natten andre steder.

To af politihjemmeværnets folk holdt aftenen, natten og formiddagen igennem vagt ved bygningen på Dannebrogsgade for at sikre, at ingen kom ind, før teknikere havde lavet undersøgelser.

Christian Rysgaard Frederiksen har ifølge den anklagerfuldmægtige nægtet sig skyldig gennem hele retssagen og har anket dommen til frifindelse.

Han har siddet fængslet siden brandstiftelsen og forbliver fængslet, ind til ankesagen finder sted.

0:32
En 30-årig mand blev den 22. april fængslet i foreløbigt fire uger - sigtet for i aftes at have startet en brand i en lejlighed i Viborg