Mand anholdt efter knivstikkeri i julen

En 32-årig mand, der mistænkt for at stå bag et knivstikkeri i Viborg i julen, er nu anholdt og varetægtsfængslet.

retten_i_viborg3.jpg

En 32-årig mand, med ukendt adresse, blev mandag anholdt af Syd- og Sønderjyllands Politi efter et knivstikkeri i Viborg natten til den 26. december. 

Klokken 02.37 den 26. december modtog Midt- og Vestjyllands en anmeldelse om tumult på Café Viva i Gravene i Viborg. 

En kvinde var blevet irriteret over, at en mand var gået ind på dametoilettet. Da hun banker på døren og brokker sig over det, trækker manden en kniv, presser den mod kvindens strube og truer hende til at tie stille.

Manden går efterfølgende tilbage til cafelokalet, hvorefter der opstår tumult mellem ham og to viborgensere. De bliver alle tre smidt ud af cafeen, og tumulten fortsætter ude på gaden. Her trækker den 32-årige igen sin kniv. Den ene af viborgenserne får et 12 cm langt snitsår over højre skulder og et 10-15 cm langt overfladisk snitsår hen over maven. Den anden får en 7 cm lang flænge under venstre arm. 

Udover de to viborgensere, som den 32-årige havde kendskab til i forvejen, bliver en tilfældig kvinde også ramt. Hun står på gaden og snakker i telefon, og i tumult bliver hun ramt af den flakkende kniv og pådrager sig et 8 cm langt snitsår fra håndleddet over håndryggen og ned til pegefingeren. 

Manden flygtede efterfølgende fra stedet, og politiet har siden været på jagt efter ham. Mandag klappede håndjernene så, da den mistænkte blev anholdt på et hotelværelse i Vejle, hvor han har skjult sig siden knivstikkeriet.

Den 32-årige er nu sigtet for knivstikkeriet samt besiddelse af kniv på offentligt område. Manden blev tirsdag, ved retten i Viborg, varetægtsfængslet i surrogat - det vil sige på en psykiatrisk afdeling - frem til 31. januar.