Mand affyrede fyrværkeri og skød med luftgevær efter patruljevogn

En 46-årig mand affyrede onsdag aften fyrværkeri fra sin altan i et boligområde i Holstebro. Da politiet ankom, skød han efter patruljevognen med et luftgevær.

Beboere ved boligblokkene Danagården og Humlegården i Holstebro blev onsdag aften kort før klokken ti overrasket af fyrværkeri, som blev skudt ud fra en altan i en af lejlighederne og ud på et åbent græsområde.

Politiet ankom med en patruljevogn og forsøgte at komme ind til den 46-årige mandlige beboer, men han ville ikke lukke dem ind. Han valgte i stedet at skyde med et luftgevær mod patruljevognen, mens betjentene ikke var i nærheden af bilen.

Herefter valgte betjentene at fremtvinge sig adgang til lejligheden, hvor de fandt manden, der også havde været i gang med at fjerne det sorte krudt fra fyrværkeriet.  

- Han har været i gang med at eksperimentere med det sorte krudt fra fyrværkeriet, og derfor vælger vi at tilkalde ammunitionsrydderne fra Skive Kaserne til at fjerne krudtet, siger vagtchef Anders Olesen fra Midt- og Vestjyllands Politi. 

Det viser sig, at den 46-årige mand er psykisk syg, og han er derfor blevet indlagt på psykiatrisk afdeling på Regionshospitalet i Herning, mens politiet afgør, hvilken sigtelse manden bliver præsenteret for.