Østerspremieren i Nykøbing Mors: - Man får sådan en aha-oplevelse

For nogen er østers nærmest hverdagskost, mens andre i dag skal prøve delikatessen fra Limfjorden for første gang.

Marianne Lindsmann fra Salling smagte for første gang i sit liv i dag en østers. Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

1 af 2

I weekenden fejres østers- og muslingepremieren i Nykøbing Mors. En masse mennesker fra både nær og fjern er samlet i et stort, hvidt telt på havnen.

Det er jo sjovt at smage lidt forskelligt.

Svend Møller, Besøgende til østers- og muslingefestivalen, Give

Marianne Lindsmann fra Salling og hendes kæreste Svend Møller fra Give står ved et højt bord midt i det store telt. På bordet står tre åbne østers, som parret skal dele.

- Jeg glæder mig til at prøve det. Det er jo ret populært, siger Marianne Lindsmann, inden hun for første gang skal prøve at smage en østers.

- Jeg ved ikke rigtigt, hvad jeg skal forvente. Man har jo hørt, at det minder lidt om en salt snotklat, fortæller hun.

Godt for byen

Anni Kibsgaard og Ebbe Gade bor i Nykøbing Mors, og de har flere gange før deltaget i østers- og muslingepræmieren.

Anni Kibsgaard og Ebbe Gade synes det er vigtigt at bakke op om lokale tiltag. Foto: Katrine Angel, TV MIDTVEST

- Vi synes, det er vigtigt at bakke op om de ting, der sker i byen. Skaldyrsfestivalen er virkelig med til at sætte Nykøbing Mors på landkortet, fortæller de.

De to sidder ved et af de mange borde i teltet. Foran dem står en stor portion blåmuslinger.

- Vi elsker fisk og skaldyr. Vi har lige fået muslinger, og nu glæder vi os til at skulle have østers senere, fortæller Ebbe Gade, der også fortæller, at det er langt fra første gang, at de to får østers.

01:24

Se indslag: For anden gang har Skaldyrsfestivalen på Mors dedikeret en hel dag til børnene.

Luk video

Den første østers

Anderledes er det hos Marianne Lindsmann og Svend Møller. Marianne tager tilløb til at smage østers for første gang. Hendes østers er toppet med soya og ingefær.

Læs også Skaldyrsfestival på Mors fejrer 15 års jubilæum

- Man får sådan en aha-oplevelse, når man får den ind i munden. Det er sjældent, man oplever det som voksen, fortæller hun efter for første gang at have smagt østers.

Og selvom østers er en helt ny oplevelse for hende, er begejstringen delt.

- Hvis jeg skulle sidde derhjemme og virkelig smovse en fredag aften, er jeg ikke sikker på, at det er østers, jeg ville vælge, siger hun.

Imens Marianne Lindsmann får tygget af munden, henter kæresten en portion blåmuslinger.

- Det er jo sjovt at smage lidt forskelligt, siger Svend Møller.