Magtkamp bag Riddersholms exit

Uenigheder med sportsdirektøren fik Glen Riddersholm til at forlade FCM, vurderer BTs fodboldredaktør.

260615SteinleinogRiddersholm.jpg

Det var tilsyneladende interne stridigheder mellem sportsdirektør Claus Steinlein og cheftræner Glen Riddersholm, der torsdag fik cheftræneren til at sige op.

Det vurderer BTs fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl.

- Jeg tror, at man skal se det her som kulminationen på en længere strid eller et magtspil mellem Glen Riddersholm og Claus Steinlein. Rent personligt har de haft det svært igennem længere tid, mindst et år, siger sportsredaktøren til TV MIDTVEST.

Sejersbøls vurdering går på, at Riddersholm har været frustreret over, at Steinlein "har spillet for stor en rolle i omklædningsrummet", og at han har haft for stor indflydelse på for eksempel spillerindkøb.

- Og så tror jeg, at det kom til et punkt, hvor Glen Riddersholm godt kunne se, at det var ham eller Claus Steinlein, og eftersom han nok ikke stod med den stærkeste aktie, valgte han selv at trække sig, siger Morten Crone Sejersbøl.

Glen: - Vi snakker flere år

Glen Riddersholm har ikke selv ønsket at fortælle, hvad der ligger bag hans overraskende exit - bortset fra der har været tale om nogle kompromiser, som han ikke længere ønsker at indgå.

Da FC Midtjylland fredag kaldte til pressemøde, fortalte han dog, at der er tale om en gammel konflikt.

- Det er noget, der har været arbejdet med i lang tid. Vi snakker flere år. Det er der ikke kommet en tilfredsstillende løsning på, sagde han til journalisterne.

Claus Steinlein har heller ikke ønsket at komme ind på den præcise årsag til bruddet. Men sagde sådan her på pressemødet.

- Glen har truffet sit valg og er kommet med nogle grunde. Der er nogle grunde, som jeg måske kan forstå lidt. Andre grunde er jeg ikke enig med ham i, men sådan er det jo altid. Glen ser det med hans øjne, og vi ser det med FC Midtjyllands øjne, sagde Steinlein.

Se interview med BTs fodboldredaktør Morten Crone Sejersbøl:

2:13