Magtens Korridorer brændte forstærker af og 4.000 solgte billetter: Sådan gik årets Haze

Haze-festivalen nåede sin afslutning lørdag aften, og arrangørerne er godt tilfredse med udfaldet.

Kendisserne fra Magtens Korridorer gav den alt, hvad de havde og brændte en forstærker af til årets udgave af Haze.(Arkivfoto)
Kendisserne fra Magtens Korridorer gav den alt, hvad de havde og brændte en forstærker af til årets udgave af Haze.(Arkivfoto)
Foto: Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Festivalleder Bjarne Jakobsgaard kan se tilbage på en vellykket 39. udgave af musikfestivalen Haze over Haarum.

I hvert fald er han særdeles positiv, da TV MIDTVEST fanger ham på en telefon dagen efter, Lars Lilholt lukkede og slukkede festivalen foran godt 4.000 tilskuere lørdag aften.

- Det er gået godt. Vi er rigtig glade. Det er længe siden, vi har haft en udgave, hvor det hele har spillet både med musik og vejr. Vi har næsten haft lidt for godt vejr, hvis man absolut skal klage lidt, siger Bjarne Jakobsgaard.

- Vi ramte næsten 4.000 solgte billetter. Det er 500 mere end sidste år, så vi har omsat for lige under fem millioner kroner. Det er godkendt. Jeg har ro i maven nu, lyder det.

Politirazzia og afbrændt forstærker

Men selvom festivalen overordnet set er blevet afviklet i god ro og orden, så kan man som arrangør ikke gardere sig helt mod de problemer, der kan opstå, lyder det fra festivalslederen.

- Der er altid nogle, som har stoffer med, og det ved vi. Så torsdag aften gik politiet gennem pladsen med hunde og fik fat i det meste. Det plejer at virke rigtig godt. Vi havde også uheld med en brækket arm, et brækket ben og nogle trætte folk, der havde fået lige rigeligt at drikke. 

- Og så brændte Magtens Korridorer en forstærker af, så alt blev sat i bero i 10 minutter. Men det hele ligger på samme niveau, som vi plejer at se, siger Barne Jakobsgaard.

Stor ros til de frivillige kræfter

Festivalen er i år blevet afviklet med hjælp fra omkring 600 frivillige, der dagen derpå høster Bjarne Jakobsgaards store anerkendelse.

- Stort cadeau til frivilligheden og de foreninger, som har været med ombord. Uden dem kunne vi ikke klare det.

- Det samme gælder leverandører og sponsorer, lyder det.

 Arrangørerne forventer som minimum at matche eller overgå sidste års overskud på 120.000 kroner.

0:27
Stemningen har været god på Haze-festivalen i weekenden.
Foto: Frederik Helms & Henrik Birkbak, TV MIDTVEST