Mænd skulle tabe sig sammen i 12 uger: Se hvordan det er gået

For 12 uger siden tilmeldte 35 mænd fra Ramme-Lomborg sig til at tabe sig sammen med FC Midtjylland. Nu skal vægten gøres op.

Per Madsen har tabt sig knap 14 kilo på 12 uger.
Per Madsen har tabt sig knap 14 kilo på 12 uger.
Foto: Kasper Riis Kristensen, TV MIDTVEST

Projektet Tab og Vind med FCM har nået sin ende. I 12 uger har fem forskellige fodboldklubber med i alt 100 mandlige deltagere trænet sammen og konkurreret mod hinanden for at tabe sig og komme i bedre form. Og ifølge Per Madsen fra Lomborg har forløbet har været en stor succes. 

- Bevægelighed det er slet ikke så anstrengende. Før skulle der ingenting til før jeg begyndte at svede, og der skal meget mere til i dag. Nu kan jeg holde til at løbe, fastslår han.

Og den lavere vægt er den største årsag til, at træningen er blevet nemmere. Tilsammen har mændene tabt sig 175 kg.

- Det har været en stor oplevelse at se, hvordan sammenhold og det sociale har løftet dem igennem det her forløb, som jo faktisk har været ret hårdt, siger fysioterapeut og instruktør for Tab og Vind Ruben Fjord Bredholt.

For Per Madsen kan forskellene både mærkes og ses. Han bliver i dag målt til 114,3 kilo og 116 centimeter omkring maven. Det er 11 centimeter og knap 14 kilo mindre end for 12 uger siden. 

- Jeg er mere end tilfreds. Det er meget mere end jeg havde regnet med. Motivationen til bare at komme af sted hver dag har været der, fordi de andre har været der, siger Per Madsen.

Han er den i Ramme-Lomborg, der har tabt sig mest, og har nu fået tilnavnet 'Lille Per'. Selvom projektet Tab og Vind med FCM er slut, så planlægger mændene at fortsætte.

- Vi snakker jo lidt om, at vi selv kan starte et hold op og så køre lidt videre de fleste af os. Det håber jeg på, for ellers har vi jo nok en tendens til at falde tilbage igen, det skal helst ikke ske, siger Per Madsen.

På fredag før FC Midtjyllands kamp mod Helsingør mødes alle fem klubber for at finde ud af, hvilken klub der har tabt sig mest. 

Se reportage fra Ramme-Lomborgs sidste træning:

2:02
Se hvordan det er gået Per Madsen fra Lomborg med at tabe sig på 12 uger.

Se indslag fra da projekt Tab og Vind begyndte i august 2017:

2:05
100 overvægtige mænd skal tabe sig med fodboldklubben FC Midtjylland i projektet Tab og Vind