To mænd sigtet: Kørte spirituskørsel, stjal og truede tilfældige

​Først blev de taget for at stjæle fra et omklædningsrum, men de stoppede ikke der.

Blå blink sol
Foto: Flemming Christensen

Sigtelser er der rigeligt af i en sag fra Kjellerup: Tyveri, spirituskørsel, narkokørsel, kørsel uden førerret, forsøg på biltyveri og biltyveri.

De mange sigtelser tilhører to unge mænd på 19 og 23 år, der i går lavede ballade ved Arena Midt i Kjellerup.

- Det startede i går morges klokken 8:10, hvor bestyreren ringede fra Arena Midt i Kjellerup. Han fortalte, at der tirsdag aften var blevet stjålet telefoner, punge, kontanter og nøgler fra et omklædningsrum. Han havde nu gennemgået videoovervågningen og opdaget to mænd, der nu sad ude foran arenaen, fortæller Morten Kjær Andersen fra Silkeborg Politi.

Bestyreren var ikke i tvivl om, at det var de unge mænd, der var tyvene fra dagen før, da de på overvågningen havde forladt omklædningsrummet med proppede lommer og ekstra jakker.

Politiet rykkede derfor ud og fandt de to unge mænd siddende ved nogle shelters ved Arenaen.

- I lommerne havde de  mobiltelefoner og nøgler, som de ikke kunne redegøre for, så de blev sigtet for tyveriet fra omklædningsrummet, fortæller Morten Kjær Andersen.

De fleste af tyverikosterne har fundet deres retmæssige ejer igen, men politiet ligger stadig inde med enkelte ting.

Kom tilbage

Men det stopper ikke ved tyveriet i omklædningsrummet. For klokken 18:17 ringer bestyreren så igen til politiet. De to unge mænd er kommet tilbage og sidder nu igen ved shelterne og har truende adfærd overfor folk, der bruger hallen. Samtidigt bruger de faciliteterne som toilettet. Politiet fortalte, at de ville sende en patrulje ved lejlighed.

- Men så ringede han igen 18:37. For nu var de to mænd ved at stjæle en varevogn på parkeringspladsen, fortæller Morten Kjær Andersen.

Inden politiet nåede frem var det lykkedes de to mænd at få bilen til at sidde fast på en græsplæne, og efter forsøg på at skubbe den fri, havde de givet op. De gik derefter tilbage til omklædningsrummene, hvor de må havde fundet endnu en bilnøgle.

Da politiet ankommer til stedet er de i gang med at stjæle en Opel Corsa. Politiet får hurtigt fat i dem.

Masser af sigtelser

Det er ikke så få sigtelser, som de unge mænd nu har fået.

For tyveriet af den første bil er de begge to sigtet for tyveri, samtidigt med at de er sigtet for at true to gæster i hallen på livet ved blandt andet at sige, at de ’vil smadre dem’.

Den 19-årige, der var fører af bilen, er desuden blevet sigtet for spirituskørsel, narkopåvirketkørsel (hash), kørsel uden førerret og forsøg på tyveri af endnu en bil.

De er begge blevet bortvist fra området.

- Nu håber vi så, at Arena Midt kan få fred igen, fortæller Morten Kjær Andersen.