Mænd bliver mere forfængelige: - Det er vigtigt at se sund ud

Mænd er i stigende grad villige til at bruge både tid og penge på at komme til at se godt ud. En tendens, der kun vil vokse i fremtiden.

Det er ikke længere kun kvinder, der for alvor går op i deres udseende. Mænd er i stigende grad villige til at bruge både tid og penge på at komme til at se godt ud.

Hvor det for 10 år siden gjaldt om at have den flotteste bil og de største muskler, så handler det for mænd i dag om se sunde ud og udstråle tid og overskud til at passe godt på sig selv ifølge pej gruppens trendforskere.

quoteAt være sund og have sundt hår er blevet vigtigt. Før handlede det om biler og sportsvogne, men nu handler det mere om, hvordan man præsenterer sig selv.

Rikke Skytte, trendforsker hos pej gruppen

- At være sund og have sundt hår er blevet vigtigt. Før handlede det om biler og sportsvogne, men nu handler det mere om, hvordan man præsenterer sig selv. Det handler ikke om at være overtrænet eller super tynd, men om at se sund ud, siger Rikke Skytte, der er trendforsker hos pej gruppen.

Særlige mandehjørner

Flere og flere frisører sætter kvadratmeter af til særlige mandehjørner simpelthen for at kunne håndtere den stigende efterspørgsel blandt andet på professionelle barberinger. Noget de har gjort hos Style Vision i Holstebro.

- Vi har lavet en hel barbershop, så mændene sidder for sig selv. Den har sammen med salg af produkter til mænd givet en stor stigning i nye kunder. Her vest på er der ikke så mange steder, hvor man kan få vejledning og det sortiment, som vi har her, siger Tina Uhre, indehaver af Style Vision.

Også hudplejeklinikken Clinique H i Herning har fået flere mænd i butikken.

- Vi får flere og flere mænd ind til ansigtsbehandlinger, hvor der tidligere mest var mænd til voksbehandlinger af ryg. Det bliver mere og mere okay for mænd også at gå op i sit udseende. De vil også gerne have en fin og ren hud, og de kan jo se på deres kvinder, at de får pænere hud af en behandling, siger Teresa Jensen, ejer af Clinique H.

Tendensen vokser i fremtiden

Ifølge trendforskerne hos pej gruppen er dette bare første skridt i en tendens, der vil vokse de kommende år.

- Om fem år tror jeg ikke, det er noget, som mændene render og gemmer på. Der vil mændene være mere åbne. I København er der slet ikke nogen flovhed mere, og det vil også komme til Midtjylland. Mulighederne er kommet, men mændene taler ikke rigtig åbent om det endnu, siger Rikke Skytte.

Rikke Skytte påpeger, at markedet er blevet større, og at der er flere ting at vælge mellem for mændene. Blandt andet er creme- og wellness-industrien især boomet for mænd.

Hudplejeklinikken Clinique H i Herning har fået flere mænd i butikken, og ejeren, Teresa Jensen, tror, at der kommer endnu flere i fremtiden.