Mælkemilliarder skaber glæde i Ringkøbing-Skjern

Arlas danske milliardinvestering lander primært i Ringkøbing-Skjern Kommune. Pengene kommer både til at betyde nyansættelser og bedre veje.

Fabriksdirektør for Arla Danmark Protein i Nørre Vium, Erik Vesløv, glæder sig over den store investering i mejerierne.
Fabriksdirektør for Arla Danmark Protein i Nørre Vium, Erik Vesløv, glæder sig over den store investering i mejerierne.
Foto: Henrik Birkbak, TV MIDTVEST

Arla har besluttet at investere to milliarder kroner i danske mejerier. Ud af de penge ender 1,1 milliard i Midt- og Vestjylland - og størstedelen heraf i Ringkøbing-Skjern.

Mejeriet Arinco i Videbæk og Danmark Protein i Nørre Vium kan se frem til de største poser penge. I Nørre Vium skal pengene blandt andet bruges på at opgradere den næsten 40 år gamle fabrik.

- Det er en julegave i utide. Det er noget, vi er rigtig stolte af - at få så mange midler til at udvikle fabrikken, det er vi rigtig glade for, siger fabriksdirektør for Danmark Protein i Nørre Vium, Erik Vesløv.

0:22
Fabriksdirektør Erik Vesløv fortæller, hvor nogle af pengene skal bruges hos Danmark Protein i Nørre Vium.

Flere medarbejdere til fabrikken

Pengene kommer også til give udslag i flere ansatte for Danmark Protein, som lige nu har omkring 410 medarbejdere.

- I løbet af de næste 2-3 år kommer vi til at ansætte i størrelsesordenen 40-60 nye medarbejdere til at køre det nye anlæg og lave kvalitetskontrol herude. Det betyder, at vi har mulighed for at fortsætte den udvikling, som vi har været igennem i en årrække, siger Erik Vesløv.

Kommunen klar til også at investere

Alene i Ringkøbing-Skjern Kommune skal der investeres omkring en milliard kroner, og at så mange af Arlas penge finder vej til kommunen er noget, der gør borgmesteren glad.

- Det er en fantastisk god nyhed, og det er svært at få armene ned. Lige præcis fødevareproduktion er en af vores styrkepositioner, og derfor er vi stolte over, at Arla vælger at udbygge så kraftigt som de gør her i vores kommune, siger borgmester Hans Østergaard (V).

Han forudser, at virksomhedens investering også vil få kommunen til at investere i området.

- Når nu Arla udbygger så meget, som de gør her, så bliver der brug for bedre infrastruktur i området, så det vil vi slå et slag for at komme videre med i kommunen, siger Hans Østergaard.

0:26
Borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune, Hans Østergaard (V), er en glad mand ovenpå nyheden om Arlas store investering i området.