Mårhunden bør udryddes nu

Det er det helt rigtige tidpunkt for jægere at bekæmpe mårhunden på, hvis der skal være en chance for at udrydde dem.

Maarhundnaer.jpg

De har lige fået unger, og før man får set sig om, har ungerne også fået unger. Det går nemlig stærkt, når mårhunden formerer sig. Ifølge P4 Midt & Vest er det derfor nu, at jægerne skal slå til, hvis mårhunden skal bekæmpes.

- Hvalpene er ved at være så store, at de kommer med rundt, fortæller Henrik Petersen, der er mårhundereguleringsjæger i Mors-Thy-området, til P4 Midt & Vest.

Hvis vi siger, der er 1.000 mårhunde i Danmark , så bliver de i løbet af 10 år til 30.000.

Mårhunden får mellem 8-12 hvalpe, og de er kønsmodne til nytår. Derfor er det lige nu og her, at jægerne skal i gang med bekæmpelsen, for ellers går det stærkt.  

Invasiv og skadelig

Det er vigtigt, at mårhunden bliver bekæmpet eller i det mindste bliver reguleret, da den betegnes som en skadelig, invasiv art. Mårhunden kan sprede den farlige sygdom rævens dværgbændelorm. En orm, som kan være skidt for mennesker at få indenbords.

- Så sidder den inde i kroppen og æder din lever stille og roligt, siger fuldmægtig ved Naturstyrelsen Lars Trier til P4 Midt & Vest.

Som det ligger i ordet, kan ræve også videregive sygdommen, men mårhunden formerer sig langt hurtigere, og smittefaren er derfor langt større.

- Hvis vi siger, der er 1.000 mårhunde i Danmark , så bliver de i løbet af 10 år til 30.000, siger Lars Trier til P4 Midt & Vest.  

Fra 2010 til 2015 kørte Naturelstyrelsen en målrettet indsats for at komme dyret til livs, men i december blev den forlænget.