Måltidskasser populære som aldrig før: Se hvad de koster

Det tager som regel noget tid før storbyens trends når helt til Vestjylland, men fænomenet måltidskasser er i den grad ved at vinde indpas her i landsdelen.

Arkivfoto
Arkivfoto
Foto: Asger Ladefoged/Scanpix/

Skulle det være en måltidskasse med alle ugens fornødenheder leveret lige til døren? Det er et tilbud mange danskere efterhånden takker pænt ja til.

Måltidskasserne er nemlig populære som aldrig før. Og selvom det i det sidste årti mest har været et storbyfænomen, så har midt- og vestjyderne også taget trenden til sig.

En af de familier som ugentligt får leveret en måltidskasse på dørtrinnet er familien Sørensen fra Viborg.

- Vi er ikke gode til at få handlet ind i løbet af ugen. Alternativet var, at vi endte med at handle ind hver dag, så nu sparer vi faktisk penge på ikke at handle ind til ting, vi ikke får brugt, siger Ulrik Sørensen.

- Det her er noget af det bedste. Alt er jo med i kasserne. Selv krydderier og mel. Det eneste, de forventer man har er lidt stegeolie.

Flere og flere vil have måltidskasser

Hos leverandøren Aarstiderne vurderer man, at salget af måltidskasser til Midt- og Vestjylland er vækstet med omkring 20 procent alene i 2017. På landsplan benytter mere end 100.000 danskere sig af madordningen. Det tal er ottedoblet på fem år.

- Det sparer rigtig meget tid for en travl familie, og det sparer også den daglige frustration, der er forbundet med at skulle finde på en ny ret til aftensmad, siger Louise Byg Kongsholm, der er trendforsker hos Pej Gruppen.

- Det er dejligt nemt. Råvarerne står lige udenfor døren, og opskrifterne er med. Det er lige til at gå i gang med.

I 2017 omsatte branchen for over en milliard kroner, og ifølge Louise Byg Kongsholm er det bare begyndelsen. Trenden kommer til at rulle videre, lyder vurderingen.

- Måltidskasserne er en del af abonnementsrevolutionen. Jeg tror, vi over de næste år kommer til at se et kæmpe stort boom indenfor alt, der kan sælges på abonnement.

Hvad koster det?

TV MIDTVEST har samlet et overblik over cirka-prisen på måltidskasser til fire personer i fire dage herunder:  

TV MIDTVEST har set nærmere på, hvad en måltidskasse til fire personer i fire dage koster.
TV MIDTVEST har set nærmere på, hvad en måltidskasse til fire personer i fire dage koster.
Foto: Camilla Schiøler og Mass Lisby, TV MIDTVEST