Målrettet spritrazzia fældede fire fulde bilister

Midt- og Vestjyllands Politi holder fredag og lørdag ekstra øje med påvirkede billister. Fredag har indsatsen snuppet fire spirituspåvirkede.

sprit-2.jpg

Julefrokosterne er i fuld gang. Især her den sidste weekend inden juleaften. Derfor laver Midt- og Vestjyllands Politi fredag og lørdag en målrettet indsats mod påvirkede bilister.

Første dag med razziaen er overstået, og det har indtil videre udløst fem sigtelser; fire for at køre påvirket af spiritus samt en for at være påvirket af narkotika.

- Det er faktisk meget normalt. Det er det niveau, vi ser, så det er positivt, at der ikke var mange flere.  Men fem er stadig fem for mange, og jeg ved jo også godt, at vi ikke har fået fat i alle, siger leder af færdselsafdelingen i Midt- og Vestjyllands Politi Henrik Glintborg.

Alle fire i én kommune

De fire spritbilister blev standset i henholdsvis Stauning, Hemmet, Troldhede og Videbæk i Ringkøbing-Skjern Kommune, og det skete i tidsrummet 15.00-19.30. Det vil sige, at politiet ikke har fanget nogen spritsyndere i løbet af natten.

- Jeg ved, at mange spritbilister bliver reddet af pårørende, kolleger og venner, som lige spørger en ekstra gang, om det nu også er en god idé at køre. Det er også det, vi appellerer til, at man gør, siger Henrik Glintborg.

2:40
Det er én af årets største julefrokostaftener, og dermed også én af de aftener, hvor der kører mange rundt på vejene med for meget sprit i blodet.

 

0:57
Hør, hvad Henrik Glintborg tænker om fangsten i forbindelse med spritrazziaen.