Målmand redder FCM fra den store nedtur i Viborg

Viborg fik tildelt et straffespark i overtiden, men Mikkel Andersen reddede mestrene, der fik 1-1 med hjem.

FC Midtjylland-målmand Mikkel Andersen reddede et straffespark i overtiden, da mesterholdet fredag aften fik 1-1 med hjem fra Viborg.

Kampen fik en dramatisk afslutning, da dommer Anders Poulsen i fire minutters overtid pegede på straffesparkspletten, efter at et Viborg-skud fra kanten af feltet ramte FCM's Tim Sparv på armen.

Sebastian Andersen blev sat til at sparke, men Mikkel Andersen i FCM-målet havde læst Viborg-skytten og kastede sig til højre, hvor han vippede bolden ud til hjørnespark.

Pointdelingen var en retfærdig udgang på kampen, der bød på massevis af chancer i begge ender af banen.

Kampen blev afviklet i en intens atmosfære med et godt tryk fra de to klubbers fans, der er kendt for at have et anstrengt forhold til hinanden.

Det væltede flere gange ind på banen med røgbomber, og midtvejs i anden halvleg truede dommer Anders Poulsen med at afbryde kampen.

Værterne indledte bedst og kom til flere udmærkede afslutninger, mens FCM-spillerne lige skulle finde fodfæste.

Trods mange chancer i begge ender lod målene vente på sig frem til begyndelsen af anden halvleg, hvor Jonas Kamper bragte Viborg foran med 1-0.

Kantspilleren tog et kort hjørnespark hen til Jonas Thorsen, inden han fik bolden retur og sparkede mod mål, hvor FCM-spilleren Rilwan Hassan fik ændret boldens retning, så den hoppede ind over målstregen.

Efter Kampers 1-0-scoring gik FCM for alvor på måljagt, og efter to-tre fine muligheder inden for få minutter fik Paul Onuachu udlignet til 1-1 på et hovedstød.

FCM-anfører Jakob Poulsen lagde bolden ind i hjemmeholdets straffesparkfelt, hvor den 202 centimeter høje nigerianer fik headet bolden i mål til 1-1.

FCM-profilen Pione Sisto deltog også i det store chanceorgie, men det var alligevel Paul Onouacho, der var farligst.

Kort efter udligningen var Onouacho tæt på igen med et nyt hovedstød, men Viborgs Jonas Thorsen fik losset bolden væk på målstregen.

Det tunge FCM-pres udløste et par gode kontramuligheder til Viborg, hvor især den ivorianske angriber Serge Deble havde et par forsøg, der med lidt mere kvalitet havde sikret hjemmeholdet sejren.

FC Midtjylland rykker med det ene point to placeringer frem til Superligaens andenplads med 39 point. Mestrene har dog spillet en kamp mere end AaB og Sønderjyske, der er noteret for samme antal point.

Førerholdet fra FC København har 48 point. Viborg indtager ottendepladsen med 30 point.