Ishockey: Målfest da Blue Fox vandt over Rødovre

Rævene fra Herning ligger nu på ligaens sjetteplads.

Herning Blue Fox havde en god søndag på hjemmebane (Arkivfoto).

Rungsted Seier Capital er sikker på kvartfinalepladsen og fortsætter jagten på at vinde grundspillet i Metal Ligaen.

Søndag hentede mandskabet på egen is en 4-3-sejr over Esbjerg Energy, og dermed nåede Rungsted op på 77 point på førstepladsen.

Da Sønderjyske samtidig slog Frederikshavn White Hawks efter straffeslag, så øgede Rungsted med et enkelt point i toppen.

Den ordinære spilletid var en sand målfest mellem Sønderjyske og Frederikshavn og endte 5-5, inden sønderjyderne tog sejren og to point.

Sønderjyske følger efter på andenpladsen med 71 point og en kamp mere end Rungsted, som kom godt i gang med opgøret mod Esbjerg.

Første periode blev målrig, og hjemmeholdet var overbevisende.

Godt nok kom Esbjerg foran 1-0 ved Christian Wejse, men to scoringer af Tim Daly og en enkelt af Marcus Olsson betød 3-1-føring til Rungsted efter de første 20 minutter.

Esbjerg var dog på pointjagt, og to scoringer i første halvdel af anden periode udlignede til 3-3, inden Nikolaj Murtholt Rosenthal sikrede sejren et par minutter efter udligningen, da tredje periode endte målløs.

Herning Blue Fox og Rødovre Mighty Bulls gav også hinanden en målfest i Herning, hvor hjemmeholdet sejrede 6-3.

Dermed ligger Herning på sjettepladsen foran netop Rødovre.

Kamp om den sidste plads

Herning har 50 point og to point mere end Rødovre, som dog har fem kampe endnu i grundspillet, mens Herning har spillet 36 kampe.

De syv øverst placerede hold går videre til kvartfinalen, mens nummer otte og ni skal dyste om den sidste plads i en serie på fem kampe.

Det ligner et opgør mellem Herlev Eagles og Odense Bulldogs, og de to mandskaber bragede sammen søndag.

Her var Herlev hjemme bedst i et opgør med 11 mål. Herlev vandt 7-4 og er for en kamp mere otte point efter lokalrivalerne fra Rødovre.

Odense er håbløst sidst med 19 point.

De fire øverste i grundspillet har fordel af hjemmebane i kvartfinaleserien og vinderen af grundspillet vælger først sin modstander.