Må vente 22 minutter på politiet

Politipatruljerne er i gennemsnit over 22 minutter om at nå frem til hasteopgaver på Mors. I Herning og Holstebro er ventetiden på 7 minutter.

Hjælpen er længe undervejs, når borgerne i flere midt- og vestjyske kommuner har akut brug for politiet.

Det viser nye tal fra Rigspolitiet over politiets responstider - altså hvor hurtigt patruljerne er om at nå frem til udvalgte hasteopgaver.

Tallene er gjort op på kommuner, og her i landsdelen er ventetiden længst i Morsø Kommune. Her er den gennemsnitlige responstid på 22 minutter og 11 sekunder. Borgerne i Lemvig må også væbne sig med tålmodighed - her er responstiden 20 minutter og 17 sekunder.

Det er første gang siden politireformen, at tallene bliver gjort op på kommuner. Landsgennemsnittet er på 10 minutter og 56 sekunder.

Beredskabet skåret ind til benet

Tillidsmand for politifolkene i Midt- og Vestjyllands Politi, Jørgen Fisker, kalder det for en uheldig tendens, at man skal vente så lang tid på politiet i yderområderne.

- Vi har i lang tid ment, at beredskabet er skåret ind til benet, og selv om man ikke kan uddrage noget entydigt ud af nogle gennemsnitstal, har vi nu fået vores teori bekræftet, siger han til TV MIDTVEST.

Politidirektør Jens Kaasgaard siger, at han er opmærksom på problemet. Han understreger, at politiet har drøftet sagen med kommunerne, og at man vil lave en nærmere analyse af responstiden.

Morsø er i øvrigt den kommune, der har den tredje længste responstid. Ventetiden er længst på Læsø (29 minutter og 18 sekunder).

Herning og Holstebro er de kommuner i Midt- og Vestjylland, der har den korteste ventetid: I gennemsnit 7 minutter og 8 sekunder.

Find din kommune her - se listen over den gennemsnitlige responstid i Midt- og Vestjylland:

Herning: 7:08 minutter.

Holstebro: 7:08

Silkeborg: 8:06

Viborg: 9:31

Skive: 9:51

Thisted: 10:42

Struer: 11:26

Ikast-Brande: 12:08

Ringkøbing-Skjern: 13:22

Favrskov: 14:02

Vesthimmerland: 17:31

Lemvig: 20:17

Morsø: 22:11

Se hvordan Morsøs borgmester Lauge Larsen (S) reagerer på responstiderne:

01:05 Luk video

 

05:33 Luk video