Lyt og se: Begynd dagen med gospel fra lysfest i Herning

Lyt til Lydiah Wairimu og hendes gospelkor - og læs så om lysfest ved Fuglsang Sø i udkanten af Herning.

4:26
Lyt her til én af sangene - og se undervejs billeder fra lysfesten. Foto: Morten Thomsen, TV MIDTVEST.

Torsdag aften dannede Fuglsang Sø ved Herning ramme om en lysfest, hvor Herning Kajakklub sejlede rundt på søen med alverdens lys som en markering af vintersolhverv, altså årets korteste dag. 

- Vi holder solhvervsfest, fordi vi gerne vil fejre lysets komme. Det er et vendepunkt på året, og det giver noget sammenhold at være sammen om noget, der er så stort, at lyset er på vej tilbage igen, forklarer Charlotte Lindbjerg fra Herning Kajakklub.

Ved arrangementet sang Lydiah Wairimu sammen med et gospelkor julesange. Og i år var det for dobbelt så mange mennesker som sidste år, hvor kajakklubben for første gang fejrede solhverv. I år var omkring 400 mødt op.

- Det er da fantastisk. Jeg synes, at det med vandet og lyset fra kajakkerne er nyt - vi har ikke så meget vand her omkring Herning, så det passer jo helt perfekt. Der har været så mange ting her i december-måned med traditioner, vi ikke har haft tid til, men det her passede lige ind. Vi bor ikke så langt herfra, så det var meget nemt lige at komme her ud, siger Bjarne Skov, der deltog torsdag aften.

De fremmødte blev opfordret til selv at tage lys i form af lanterner, fakler eller lygter med - og så blev aftenen afsluttet med at synge Johannes V. Jensens "Nu bliver vor sol kold". Teksten hertil skulle folk i øvrigt også selv medbringe.