Lyserød lørdag for brystkræft

Kræftens bekæmpelse har udnævnt lørdag til at være mærkedag for brystkræft. I Hvide Sande betyder det lyserød sløjfe på fyret.

170109bryst.jpg

Det er Kræftens Bekæmpelses lokalafdeling i Hvide Sande, der sammen med Holmsland Klit Turistforening står bag det noget mærkværdige syn ved Nr. Lyngvig lørdag. Fyret er iført en stor lyserød sløjfe, for at sætte fokus på behandlingen af brystkræft.

Gratis adgang for alle der er iført noget lyserødt tøjIkke nok med at fyret er lyserødt. For alle de gæster der kommer iført noget lyserødt tøj, er der også gratis adgang til toppen af fyret i tidsrummet mellem klokken 11.00 og 17.00.

Mange bliver ramt af sygdommen

4100 kvinder bliver på landsplan ramt af brystkræft hvert eneste år. Og selvom behandlingerne er blevet meget bedre de senere år, så er der stadig brug for at udvikle metoderne, mener Kræftens Bekæmpelse. Idag er 8 ud af 10 kvinder i live fem år efter konstateringen af kræft. Men det tal skal blive endnu højere, mener foreningen.

TV/MIDT-VEST har også haft fokus på kræftbehandlingenJournalist Maria Strange har gennem tre programmer fortalt om behandlingen af brystkraft. Hun har også skildret tankerne hos nogen af de kvinder, der er blevet ramt.

Første afsnit: Brystkræft er stadig en alvorlig sygdom, der skal findes i tide for at blive helbredt.

[videonode #5139]

Andet afsnit: Vi følger bl.a. en operation, hvor der fjernes en  kræft knude i brystet.

[videonode #5140]

Tredje afsnit: Efterbehandling af brystkræft med stråler og kemobehandling

[videonode #5141]