Lyngvig Fyr kan nu fås som frimærke

PostNord lancerer nu en ny frimærkeserie med fem forskellige danske fyrtårne som motiv. Ét af dem er Lyngvig Fyr, der ligger på den jyske vestkyst nær Hvide Sande.

Lyngvig Fyr
Foto: PostNord Danmark

I mange århundrede har fyrtårne langs de danske kyster lyst op til gavn for søfarten. Nu har PostNord så valgt at sætte fem af de mest markante fyrtårne på en ny række frimærker, og der iblandt er Lyngvig Fyr nær Hvide Sande.

- At Lyngvig Fyr nu pryder et frimærke, er en flot markering af den vigtige rolle, de danske fyrtårne og postvæsenet har spillet gennem tiden. Ligesom breve var helt nødvendige for kommunikation før internettet, var fyret et livsnødvendigt pejlemærke før gps-navigation. Når man sender et brev med et frimærke af Lyngvig Fyr, sender man ikke blot en hilsen, men et stykke danmarkshistorie, siger Mette Bjerrum Jensen, der er direktør for Ringkøbing-Skjern Museum, i en pressemeddelelse.

De øvrige fire frimærker forestiller Hirtshals Fyr, Hammeren Fyr på Bornholm, Taksensand Fyr på Als og Omå Fyr ved Skælskør.

- Fyrtårnene er ikke kun markante bygninger i landskabet, men har gennem århundreder udført en vigtig funktion med at beskytte de søfarende ved de danske kyster. En vigtig opgave i en stor søfartsnation, som vi i PostNord fejrer med disse fem frimærker, siger Martin Pingel, der er designchef i PostNord Frimærker, i en pressemeddelelse.

Frimærket kan købes fra og med torsdag.