Lynet tog Jørns hus: - Det var et sørgeligt syn

Jørn Enevoldsen og hans kone mistede både hus og ejendele i tordenvejret tirsdag aften. Lynet slog ned, og huset brændte ned til grunden.

lynbrandt_hus.jpg

Torsbækvej mellem Sdr. Felding og Hoven blev ualmindeligt hårdt ramt i tordenvejret tirsdag aften. På gaden blev hele fire huse ramt af lynnedslag på kort tid. To af dem gik i brand, og det ene brændte nærmest ned til grunden.

- Ja, det var jo sådan set et sørgerligt syn, siger Jørn Enevoldsen, der i dag forsøger at gøre status over ødelæggelserne i huset. 

Han og hustruen mistede både huset og de fleste af deres ejendele i branden efter tordenvejret.  

Jørn Enevoldsen mistede både hus og mange ejendele. Her finder han en vase, der måske er uskadt, i bunken af indbo.
Jørn Enevoldsen mistede både hus og mange ejendele. Her finder han en vase, der måske er uskadt, i bunken af indbo.

Det lugtede af røg efter flere kraftige tordenbrag

Jørn Enevoldsen var på vej hjem, da hans hustru Geng ringede.

- Men jeg tog ikke telefonen, fordi jeg var så tæt ved at være hjemme, så det kunne lige vente til jeg kom hjem, siger han.  

Men få minutter senere, da han rullede ind på gårdspladsen, stod det klart, hvorfor hans hustru havde ringet ham op. 

- Det væltede ud med røg under taget på stuehuset, og det var bare med at skynde sig og komme ind og høre om der også var røg i køkkenet. Konen stod og var ved at lave aftensmad, siger Jørn Enevoldsen.

Det lykkedes at redde både hunden og katten med ud af huset. I dag går de alle sammen rundt og kigger på brandens ødelæggelser.
Det lykkedes at redde både hunden og katten med ud af huset. I dag går de alle sammen rundt og kigger på brandens ødelæggelser.

Hans hustru Geng Enevoldsen havde lugtet røg kort efter det meget kraftge tordenvejr havde passeret huset, og det var derfor hun forsøgte at ringe ham op. 

Men da det nu stod klart, at der virkelig var ild huset, skyndte ægteparret at redde sig selv, parrets hund og kat og nogle billeder med sig ud.

Efter de havde slået alarm på 112, forsøgte Jørn Enevoldsen selv slukningsarbejde med en haveslange, men måtte hurtigt sande, at det var forgæves.

- Vi priser os bare lykkelige for at vi fik reddet os selv og hunden og katten. Det er det vigtigste. De materielle ting kan vi altid erstatte, siger Jørn Enevoldsen 

Det lykkedes brandfolkene at redde en del af møblerne i underetagen ud af huset. De er nu sendt til rens og kan måske bruges, når Jørn Enevoldsen engang skal møblere et nyt hjem.