Lyn slog ned i hus ved Vestkysten og startede brand

Et par steder i landsdelen måtte brandfolk og elektrikere rykke ud som følge af tordenvejr og lynnedslag. Værst gik det ud over et hus ved Vestkysten.

Foto: Ritzau Scanpix / Kristian Juul Pedersen

Det var ikke fordi, tordenvejret i går aftes skabte den store travlhed for brandmænd og elektrikere, men et par steder måtte de rykke ud.

- Tordenvejret var voldsomt i Ringkøbing, hvor jeg bor, så jeg sad klar og ventede på, at folk ville ringe, siger Jesper Nygaard, elektriker hos Elinstallatør Jens Byskov i Ringkøbing.

Læs også Det farlige vejr blev en fuser i store dele af Danmark

Omkring klokken 19 slog lynet ned i tagkonstruktionen på et hus på Vestervang i Kloster, hvor familien var på ferie. Brandvæsenet blev tilkaldt og brugte et par timer på at slukke ilden. Det var naboerne, der slog alarm - også til elektrikeren.

- Det så lidt voldsomt ud, for huset brændte en del. Jeg tog sikringerne ud og lavede midlertidig strøm til skadesservice, og så ville beboere i andre huse på vejen også gerne have mig ud og kigge, fordi de manglede strøm, siger Jesper Nygaard.

Han fortæller, at stikkontakterne nogle steder var sprunget ud af væggene. Efterfølgende kørte han ud til en landmand, som også havde strømproblemer efter tordenvejret.

Huset, hvor lynet slog ned, har taget skade i selve taget og bryggers.

I går aftes var lynnedslag skyld i to brande, og i morges var enten lynnedslag eller en fejl i en traktor årsagen til en brand i et udhus på Lundøvej ved Højslev.

Læs også Landmand om længe ventet regn: - Det falder på et tørt sted