Lyn satte ild til stald

En gårdejer i Kjellerup måtte handle hurtigt under gårsdagens tordenvejr

090522_Lynbrand2.jpg

Med en hurtig indsats undgik en gårdejer i Kjellerup i går, at et lynnedslag udviklede sig voldsomt. Under gårsdagens tordenvejr slog lynet nemlig ned i hans stald, hvor der stod flere heste. På staldens loft blev der opbevaret halm, som der gik ild i ved lynnedslaget, men ejeren af gården handlede hurtigt og fik kastet de brændene halmballer ned fra loftet, inden ilden bredte sig. Da Silkeborg Brandvæsen nåede frem kunne de derfor i ro og mag slukke ilden og efterslukke på staldloftet.

- Hvis der ikke havde været nogen hjemme, kunne det være gået rigtig galt. Takket være ejerens snarrådige indsats gik det som det gjorde, fortæller Morten Corneliusen, der er beredskabsinspektør hos Silkeborg Brandvæsen.

Videojournalist Majbrit Oddershede Bach har lavet en reportage fra gården, hvor lynet slog ned:

1:00

HER KAN DU SE, HVOR LYNENE SLOG NED I GÅR

Børneleg satte ild til lade

Til gengæld var skaderne større ved en brand i en fritliggende staklade i Thisted. Laden, der indholdt 10 til 15 minibigballer, udbrændte nemlig helt i går aftes ved 19-tiden. Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi opstod branden, fordi to børn på henholdvis seks og otte år havde leget med tændstikker inde i laden. Ingen kom til skade ved branden.