Lunde slår fast trods kritik: Ingen jagt på ynglende dyr

Esben Lunde Larsen køber ikke kritikken efter et nyt forslag om at fjerne et generelt forbud mod jagt fra februar til august.

Jagt
Foto: Scanpix / Nils Meilvang

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har foreslået at fjerne den såkaldte "bør-regel", som generelt forbyder jagt fra februar til august.

- Det er en overflødig regel, og vi vil gerne forenkle systemet. Det er allerede sådan i dag, at der er mulighed for at føre jagt i perioden, 1. februar til 31. august, med dispensationsmuligheder, forklarer ministeren til TV MIDTVEST.

Danmarks Naturfredningsforening har blandt andre kritiseret forslaget. Her mener biolog Bo Håkansson, at det vil være uanstændigt og uforståeligt, hvis folketinget vedtager forslaget.

- Konsekvensen af forslaget, som det ligger, vil være, at der vil kunne fastsættes jagttid på pattedyr, mens de har unger. Det er svært at tro, at det er hensigten med forslaget, siger han.

Den opfattelse deler Esben Lunde Larsen dog ikke.

- Vi har en masse dygtige jægere i Danmark, og de forbryder sig selvfølgelig ikke mod de regler. Det er helt indlysende for danske jægere, så vi kommer ikke til at øge jagten på yngledyr på nogen måde, afslutter han.

2:06
Se og hør hele interviewet med Esben Lunde Larsen.