Lunde-sagen: Fiskere kræver samarbejde frem for fnidder

Dansk fiskeri har været gidsel i et politisk spil som ikke har gavnet erhvervet

Danske fiskere er trætte af politisk ævl og kævl på Christianasborg, som skader erhvervet
Danske fiskere er trætte af politisk ævl og kævl på Christianasborg, som skader erhvervet

Danmarks Fiskeriforening er tilfreds med, at det nu er afklaret, at miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fortsætter på sin post.

 - Det skal give ro til, at Folketinget igen kan koncentrere sig om at arbejde for sikre de rette rammer og vilkår for dansk fiskeri, lyder det fra formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

Formanden konstaterer, at danske fiskeri, siden begyndelsen af december har været holdt som gidsel af politisk fnidder-fnadder på Christiansborg.

- Det har efterladt dansk fiskeri i et tomrum og skabt dybe frustrationer hos fiskerne. Nu må der været sat et punktum for politikkernes ævl og kævl, så de kan få lavet politik til gavn for fiskeriet, siger Svend-Erik Andersen.

Det første skridt bør, efer Dansks Fiskeriforenings opfattelse være, at Regeringen nu – som minister Esben Lunde Larsen de seneste dage har sagt – bliver en del af den Fiskeriaftale, der blev indgået i begyndelsen af december af et flertal uden om Regeringen.

- Dansk fiskeri har brug for, at der er et bredt flertal i Folketinget bag de aftaler, der udstikker rammer og vilkår for fiskeriet. Og fiskeriet har særligt brug for, at der sidder en minister, der er med i de politiske aftaler, der bliver indgået, lyder det fra formanden for de danske fiskere, Svend-Erik Andersen.