Lunde efter plagiatfrifindelse: Jeg er tilfreds

Genbrug i afhandling er bagateller, lyder det fra Praksisudvalget. Tilfredsstillende konklusion, siger Lunde.

160911_Esben_Lunde_Larsen.jpg

Det er en glad Esben Lunde Larsen, efter at Praksisudvalget på Københavns Universitet har afgjort, at han ikke har handlet i strid med god videnskabelig praksis i sin ph.d.-afhandling om Grundtvig.

- Jeg er naturligvis tilfreds med den konklusion, som Praksisudvalget har draget.  Og den bekræfter det, som jeg har sagt fra begyndelsen, at jeg ikke har handlet i strid med god videnskabelig praksis.

Universitetet har fundet 19 tilfælde af genbrug i ministerens ph.d.-afhandling om Grundtvig, men i de fleste tilfælde er der tale om "bagateller", lyder det.

Dog kalder udvalget det kritisabelt, at én specifik forfatter ikke er citeret og nævnt i litteraturlisten.

Ligesom de mener, at det generelt bør fremgå, når en afhandling bygger på et kandidatspeciale, som det er tilfældet her.

- Hvis der mangler en fodnote, så er det en fejl. Men det drejer sig om ni linjer i en afhandling på over 300 sider, og det ærgrer mig selvfølgelig. Men det er en fejl, og det er menneskeligt at fejle.

Og sagen har naturligvis sat sine spor, siger han. 

- Jeg er selvfølgelig meget opmærksom på, hvad der foregår omkring mig, og at der er udfordringer i at arbejde i spændingsfeltet mellem politik, forskning og medier.

/ritzau/

TV MIDTVEST har tidligere bragt dette indslag om Esben Lunde Larsen.

2:01
Den seneste uge har flere negative overskrifter om Uddannelses- og Forskningsministeren set dagens lys.