Lukning af beskyttet værksted afblæst

Partierne i Herning Byråd er blevet enige om ikke at lukke det beskyttede værksted, REVA.

reva.jpg

Partierne i byrådet er efter et møde mandag enige om at tage lukningen af REVA af bordet.

REVA var ellers dømt til at lukke i forbindelse med en sparerunde i Herning. Men nu har kommunens beskæftigelsesudvalg besluttet at sadle om.

Beslutningen om at bevare det beskyttede værksted sker efter at Beskæftigelsesudvalget tidligere mandag holdt møde. Her blev udvalget enige om, at REVA ikke skal lukkes, men at der i stedet skal findes 1,7 mio. kr. ekstra i besparelser ved at fjerne en pulje til offentligt løntilskud.

- Jeg er glad for, at vi i enighed er nået frem til denne beslutning. Der har været mange reaktioner på forslaget om at lukke REVA. Det er kun godt, for det var jo meningen med høringsperioden. Og vi har altså valgt at lytte til indsigelserne, siger borgmester Lars Krarup (V).

Borgmester Lars Krarup siger, at der har været mange reaktioner på planerne om at lukke REVA - og at kommunen har valgt at lytte til de indsigelser, der kommet.

- Nu har vi læst høringssvarene, og vi må nok erkende, at det er en stor og drastisk sag at lukke REVA. Vi må indrømme, at konsekvenserne er for store for dem, der bor derude, siger John Thomsen, (V), formand for Beskæftigelsesudvalget i Herning Kommune,

På Center for Erhvervsafklaring og Beskæftigelse, REVA er der 22 ansatte.