Lukker succesrig musicalskole

Det er besluttet, at musicaltalentskolen i Viborg skal nedlægges - det sker som led i en kommunal besparelse.

musical.jpg

Børne- og Ungeudvalget i Viborg har besluttet at nedlægge kommunens succesrige musicaltalentskole. Det sker i forbindelse med forliget om næste års budget, der indeholder en besparelse på 1,2 mio. kr. om året ved at nedlægge skolen fra 1. januar 2016.

- Vi havde en opgave med at finde 24 millioner kroner, og derfor var det en nem beslutning at ofre musicalskolen, siger formanden for Børne- og Ungeudvalget Claus Clausen (V).

- I forhold til så mange andre besparelse under vores område, så gør den her ikke så ondt. Jeg mener, det er ekstravagant, at kommunen ofrer 1,2 millioner kroner om året på at træne musicaltalenter, uddyber formanden.

Musicaltalentskolen blev oprettet i 2011 og tilbyder talentundervisning til 30 elever mellem 14 og 20 år. Skolens leder Torben Teglgaard ærgrer sig meget over udvalgets beslutning.

- Viborg har ikke meget at tilbyde sine unge, hvis det ikke skal handle om sport. Jeg har ikke noget imod sport, men der skal også være alternativer for de unge, siger han.

Tidligere borgmester Søren Pape var en glødende fortaler for oprettelsen af skolen, efter at kommunens ungdomsskoler siden 2006 havde opsat en række succesrige musicals på Viborg Teater med Torben Teglgaard som instruktør.

Budgettet for 2016 skal endeligt vedtages ved anden behandlingen på et byrådsmøde d. 7. oktober.