Lukkede døre i retssag mod Danny Abdalla

Dørene er blevet lukket i retssagen mod Danny Abdalla, der er tiltalt for i alt 36 forskellige forbrydelser.

Danny Abdalla
Foto: Claus Bech/Scanpix

Tirsdag eftermiddag er et af de ofre, der, ifølge anklageskriftet, skulle være blevet voldtaget af Danny Abdalla, indkaldt som vidne i retssagen mod ham. 

Vidnet og hendes advokat har bedt om at få lukket dørene samt ført Danny Abdalla ud af retssalen, og de krav efterkom dommer Torben Riise, fordi der er tale om en voldtægtsanklage. 

Derfor er det nu kun vidnet samt relevante personer i sagen såsom anklager, forsvarer, dommer og politifolk, der er tilstede i retssalen. 

Personer, der har været udsat for forbrydelser af den karakter, som anført i anklageskriftet, har krav på lukkede døre, og det var derfor ikke til diskussion med hverken presse eller forsvarer. 

Ifølge anklageskriftet skulle voldtægten være foregået på et tidspunkt mellem juli og september 2015 i Frederikshavn. 

Det er dermed anden gang i dag, at Abdalla ikke er fysisk tilstede i retssalen, mens mødet foregår. Også hans ekskæreste, der afgav forklaring tidligere på dagen, ønskede at få den 51-årige bandeleder ført ud, mens hun var tilstede. Det ønske efterkom retten, og Abdalla har derfor måtte opholde sig i tilstødende lokale under hele tirsdagens retsmøde. Næste retsmøde i sagen mod Danny Abdalla er torsdag den 9. november.