Lufthavn flyver højt på dronebølgen

Stauning Lufthavn er startet op med en droneuddannelse, og efterspørgslen har været enorm.

Et dronecertifikat giver tilladelse til at flyve en lang række forskellige droner som denne.
Et dronecertifikat giver tilladelse til at flyve en lang række forskellige droner som denne.
Foto: Scanpix / Iris

Alle vil tilsyneladende flyve med droner.

Det er i hvert fald konklusionen hos Stauning Lufthavn, som netop er begyndt at udbyde en droneuddannelse, hvor man kan tage certifikat til at flyve med de bevingede kameraer.

- Det buldrer helt vildt frem lige nu, og vi har bare været der på det rigtige tidspunkt, siger lufthavnschef Helle Boller til TV MIDTVEST.

Det første hold, som begynder denne weekend, består af frivillige brandmænd fra Brand og Redning MidtVest, og den lille lufthavn nåede faktisk slet ikke at reklamere for den nye droneuddannelse, før der var fyldt op.

- Rygtet må have spredt sig - nu har vi i hvert fald venteliste. Der er generelt en rigtig stor interesse for droner, og det er gået rigtig stærkt for os med at finde interesserede. Nu vil vi sætte os ned og finde ud af, hvor mange hold vi kan presse ind i 2018, siger Helle Boller.

Ifølge hende er Stauning Lufthavn særlig interessant i forhold til droneflyvning, fordi den ligger i et tyndtbefolket område, hvilket gør det nemmere at få tilladelse til at flyve med droner. Dronecertifikatet henvender sig primært til erhvervsdrivende, som på forskellige måder kan bruge en drone i deres virksomhed.