Lovforslag skal hjælpe krigsveteraner

Et lovforslag slår fast hvilken kommune, der skal betale for en krigsveterans ophold på et soldaterhjem, hvis personen flytter til en anden kommune.

Soldater-1.jpg

Ikke langt fra kasernen i Holstebro ligger der et soldaterhjem. Her kan tidligere udsendte soldater komme til hægterne igen efter udsendelse. For nogle af soldaterne bliver opholdet på veteranhjemmet snart bedre. Det skriver Dagbladet Holstebro.

Førhen har det været vanskeligt for veteranerne, hvis de ville flytte til en anden kommune. Der har nemlig været stor uenighed blandt kommunerne om, hvem der skulle betale, når en veteran skulle på soldaterhjem i en anden kommune end den, soldaten kommer fra. 

Det giver dem en sikkerhed.

Et lovforslag vedtaget i Folketinget slår nu en gang for alle fast, at det er den oprindelige opholdskommune, der skal betale for hjælpen. På soldaterhjemmet i Holstebro glæder man sig over lovforslaget.

- Det giver dem en sikkerhed, at når de skal herfra igen, så skal de ikke til at kæmpe de samme kampe igen, siger bestyrer Nathalie Moesgaard til Dagbladet Holstebro.

Soldaterhjemmet har tidligere haft store problemer med netop fraflytningen, hvor en veteran flyttede fra Holstebro Kommune til en anden.

- Den nye kommune sagde til ham, at de ikke ville give ham støtte og opfordrede ham faktisk direkte til at flytte tilbage til Holstebro igen, siger hun til dagbladet.