Lone Vester: - Efter to minutter var jeg hende med HIV

Lone Vester er smittet med HIV. Nu bruger hun sin sygdom til at nedbryde fordomme gennem Menneskebiblioteket.

Lone Vester fortæller gennem Menneskebiblioteket om sit liv som HIV-smittet.
Lone Vester fortæller gennem Menneskebiblioteket om sit liv som HIV-smittet.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

For tre år siden styrtede Lone Vesters verden sammen. Hun blev ringet op fra Skejby Sygehus, som gerne ville have hende ind til en HIV-test. Testen viste sig at være positiv.

- Efter to minutter var jeg hende med HIV. Det var lidt vildt. Jeg troede ikke på det, siger Lone Vester, som er selvstændig.

Lone Vester havde været sammen med en mand, der var testet positiv for HIV. Ifølge Lone Vester vidste han ikke, at han selv havde HIV. Så derfor bærer hun heller ikke nag.

- Jeg kunne have taget ansvar for mit eget liv, siger Lone Vester.

Vil nedbryde fordomme

I dag lever Lone Vester et helt normalt liv med HIV. Hun tager tre piller om dagen, som holder virussen helt nede. Faktisk betyder pillernes effekt, at virussen slet ikke kan måles i Lones blod, og hun kan have sex helt uden prævention.

- Vi kan leve et helt almindeligt liv, siger Lone Vester.

HIV-smittede i Danmark møder nogle gange fordomme fra folk, og derfor har Lone Vester sat sig for at hjælpe med at nedbryde fordommene.

Hun er blevet frivillig ved Menneskebiblioteket, som rejser rundt i hele landet. Her kan nysgerrige komme og få en snak med Lone om hendes liv som HIV-smittet.

- Jeg synes ikke, jeg møder fordomme personligt. Folk er meget åbne. Men alligevel giver det god mening med Menneskebiblioteket, så vi kan få nedbrudt de fordomme, der er, siger Lone Vester.

Lone Vester har været med i Menneskebiblioteket, siden det startede. Og hun har kun haft gode oplevelser med at fortælle sin historie. 

Menneskebiblioteket lagde lørdag vejen forbi Holstebro Bibliotek.