Lone Andersen ny formand for Familielandbruget

Byrådsmedlemmet fra Ringkøbing-Skjern blev fredag valgt som formand for Familielandbruget og næstformand i Landbrug & Fødevarer. Det midt- og vestjyske område sidder nu tungt på topposterne i landbruget.

Det var på et hængende hår, men efter flere fintællinger stod det klart. Lone Andersen fra Lyne er ny formand for Familielandbruget, og dermed automatisk viceformand for Landbrug & Fødevarer. Hun fik blot én stemme mere end sin konkurrent.

- Jeg har aldrig oplevet noget så spændende. Der er i hvert fald 130 der har stemt, så det var helt tæt løb, siger Lone Andersen.

Første kvindelige formand

Lone Andersen må nu forlade sine poster i byrådet i Ringkøbing-Skjern, for det er et fuldtidsjob hun nu har fået. Lone Andersen bliver den første kvindelige formand for Familielandbruget og den første kvindelige næstformand i Landbrug & Fødevarer.

- Det er jeg selvfølgelig glad for, men jeg ser mere valget som en kæmpe anderkendelse af mine evner. Jeg har ikke spillet "kvindekortet" under valgkampen overhovedet, siger Lone Andersen.

Med udnævnelsen sidder det midt- og vestjyske område for alvor på flæsket i dansk landbrug. Martin Merrild fra Hjerm ved Struer er formand for Landbrug & Fødevarer, hvor Søren Gade fra Holstebro er direktør.