Lokomotivførere: Overskæring bør fjernes

Lokomotivførernes fællestillidsmand forstår ikke, hvorfor Thisted Kommune og Banedanmark ikke har fundet en løsning på den farlige overskæring i Thisted.

050914Overskaering.jpg

Jakob Bro, der er fællestillidsmand for lokomotivførerne i Arriva Tog, opfordrer nu til, at man lukker jernbaneoverskæringen på Kappelstensvej i Thisted.

To personer blev onsdag aften dræbt i overskæringen i et sammenstød med et regionaltog. Overskæringen er sikret med lys og klokker, men ikke med bomme - og det faktum, at den ligger inde midt i byen, gør den ekstra farlig, mener Jakob Bro.

- Det eneste rigtige er at nedlægge den. Der ligger to overkørsler lige op af, og jeg ved også, at Banedanmark har arbejdet med en plan for at nedlægge den, siger fællestillidsmanden.

Underligt at man ikke finder en løsning

Jakob Bro har også svært ved at forstå, at Thisted Kommune og Banedanmark ikke har kunnet finde en løsning på problemet.

- Man har haft lang tid til det, og jeg ved, at der er sat midler af til det, så det er meget underligt, at der ikke er sket noget med den her overkørsel.

Den tidligere formand for teknikudvalget i Thisted Kommune, socialdemokraten Henning Holm, siger, at udvalget i 2012 i samarbejde med Banedanmark valgte at prioritere andre og mere farlige overskæringer over overskæringen på Kappelstensvej.

- Vi prioriterede de usikrede overskæringer først, det vil sige dem uden klokker og lys. Man kan så vælge at graduere overskæringen op med bomme, og det kan så være en mulighed i dag, siger han.

Interview med fællestillidsmand Jakob Bro:

1:36

 

2:04
Thisted Kommune og Banedanmark får kritik af langsom sagsbehandling med at lukke farlige jernbaneoverskæringer.