Løkke: 660 statsjob flyttes til Midt- og Vestjylland

Regeringen flytter 3900 statslige arbejdspladser fra København. 660 fordeles mellem Lemvig, Ringkøbing, Holstebro, Viborg, Silkeborg, Skanderborg og Aarhus. Viborg er topscorer.

Viborg Kommune skilt 3_1.jpg

Regeringen vil bruge 400 millioner kroner på at flytte 3900 arbejdspladser til 38 byer i provinsen. Det er den største udflytning nogensinde, siger statsminister Lars Løkke Rasmussen ved regeringens offentliggøreslse af udflytning af statslige arbejdspladser.

Af de 3900 flytter 660 statslige arbejdspladsertil Region Midtjylland. Og de bliver pænt spredt på både Lemvig, Ringkøbing, Holstebro, Viborg, Silkeborg, Skanderborg og Aarhus.

Stolt næstformand i regionen

Det meddeler Anne V. Kristensen, Venstres næstformand for Regionsrådet i Region Midtjylland.

- Jeg er umådelig stolt og tilfreds med, at vi får vist, at landet har fået en ny regering, der holder, hvad den lover. Det har såvel statsministeren og samtlige ministre deltaget i - og vi er slet ikke færdige, siger Anne V. Kristensen, som selv har brugt tid på at påvirke processen med gode argumenter for, at flytte statsarbejdspladser til Region Midtjylland.

Viborg topscorer med 248 statsjob

Ifølge Anne V. Kristensen vil der med regeringens plan blive mellem 30 og 40 statslige arbejdspladser hver til Ringkøbing, Lemvig, Holstebro, Herning, Silkeborg og Skanderborg, mens Aarhus får 200 og Viborg 248 nye statslige arbejdspladser.

- For mig er det vigtigt, at Region Midtjylland blive set og hørt - og at det er HELE Region Midtjylland, der kommer i betragtning. Det må man jo sige, at det er, når regeringen placerer arbejdspladser i Ringkøbing, Lemvig, Holstebro, Aarhus, Silkeborg, Skanderborg og Viborg, siger Anne V. Kristensen.

- 660 statsarbejdspladser betyder noget. Det betyder aktivitet, og det trækker flere højtuddannede og højtlønnede indbyggere til, og det er vigtigt, når vi skal sikre et Danmark, der hænger sammen. Jeg er stolt af min statsminister og min regering, siger Anne V. Kristensen.