Løke kan spille trods karantæne

Den norske håndboldspiller får ni måneders karantæne for at lave kontrakter med både Skjern og Zagreb - men karantænen gælder kun i Champions League.

300909_Frank_Loke001.jpg

Det europæiske håndboldforbund EHF er klar med en straf til håndbold-spilleren Frank Løke.

EHF har idømt Frank Løke ni måneders karantæne for at indgå en dobbelt-kontrakt - men karantænen gælder kun internationale klub-kampe. Det  vil sige, at Løke trods karantænen kan spille for Zagreb i den kroatiske liga og for det norske landshold.

Skjern Håndbolds formand, Carsten Thygesen, er meget forundret over, at straffen reelt kun gælder kampe i Champions League.

- Sikke en radikal løsning, som i mine øjne er noget og ingenting. Enten har man overtrådt loven eller ej, siger Carsten Thygesen.

Blev fristet af Zagreb

Sagen begyndte, da den stærke stregspiller i juni underskrev en tre-årig kontrakt med Skjern Håndbold. Kort tid efter kom det så frem, at han også havde lavet en kontrakt med kroatiske Zagreb.

Og udsigten til at spille sammen med verdensstjernen Ivano Balic var tilsyneladende for stor en fristelse for nordmanden. Han lod i hvert fald Skjern være Skjern. Vestjyderne har ikke set skyggen af nordmanden, siden han var i Skjern for at blive præsenteret for presse og sponsorer.

Bøde på 75.000 kroner

Udover karantænen skal Frank Løke betale en bøde på 10.000 euro eller cirka 75.000 kroner til EHF. Han har nu tre uger til at anke afgørelsen.

EHF fastslår i øvrigt, at det af de to kontrakter er den kroatiske kontrakt, der er gældende. Det er altså Zagreb og ikke Skjern, der har transfer-rettighederne til Frank Løke. Den afgørelse er Skjern ikke enig i - klubbens formand Carsten Thygesen mener, at Frank Løke først indgik kontrakten med Skjern. Klubben vil nu overveje at anke den del af afgørelsen.

Interview med Carsten Thygesen, formand for Skjern Håndbold:

 

Se afgørelsen fra EHF her.

Tidligere indslag: Frank Løke til Skjern