Lokalpolitikker: Vi skal løse lægeproblemet

Peter Therkelsen fra Morsø kommune mener, at Region Nordjylland skal kæmpe for at sikre patienternes sikkerhed ved at finde læger.

Thisted Sygehus

Det er i den forgangne uge kommet frem, at øjenklinikken på Regionshospitalet i Thisted må lukke, mens akut kirurgisk afdeling også risikerer at lukke midlertidigt i løbet af juni, hvis ikke problemet med at rekruttere læger bliver løst snarest. Derfor står Region Nordjylland med en stor udfordring i forhold til at finde læger, hvis ikke flere afdelinger skal lukke.

Peter Therkelsen (V) fra Morsø kommune er medlem af Regionsrådet, og han ser alvorligt på situationen.

- Det er den fornemste opgave at sikre lægedækningen med alle midler og anvende alle de værktøjer, som er mulige for at løse situationen. Her må Regionen stå sin prøve, og der må hjælp til for at løse situationen. Vi må tænke i private løsninger, tværgående muligheder, og have mulighederne for at tiltrække udenlandske læger yderligere styrket, siger Peter Therkelsen til Limfjord Update.

Peter Therkelsen peger på, at den vigtigste opgave for regionen er at sikre hensynet til patienterne.

- Der skal arbejdes på højtryk for at få fyldt op med vikarer efter først i juni, således at igangsættelsen af den midlertidige driftsmodel kan udskydes til, der er ”huller” i vagtskemaet for den kirurgiske bagvagt. Personligt så har jeg det sådan, at borgerne skal være trygge ved at vi gør alt hvad der er mulig fra politisk hold.